Wil je jouw woning verzekeren Univé? Er zijn meerdere verzekeringen die je af kan sluiten en waarmee je jouw huis volledig kan beschermen. Jouw huis is een kostbaar bezit. De investering die je hebt moeten maken om een huis in jouw bezit te krijgen is hoog. Een goede reden om de verzekering te gebruiken om eventuele schade te kunnen dekken. Alleen heb je ook nog te maken met jouw persoonlijke eigendommen. De inboedel moet je dus net zo goed verzekeren om niet voor onaangename verrassingen te staan. Maar waarom zou je hier dan een verzekering voor moeten afsluiten in plaats van een geldbedrag sparen voor eventuele gebeurtenissen? Onderstaande informatie voorkomt dat je de verkeerde keuzes gaat maken. 

 

Dit moet je weten over een verzekering

Een verzekering voor jouw inboedel zorgt dat je jouw persoonlijke bezittingen in huis kan beschermen. De inboedel kent een groot aantal mogelijkheden. Enkele van de meest voorkomende onderdelen zijn meubelstukken, kleding, apparaten, andere elektronica en sieraden. In feite gaat het om alles in jouw huis wat je mee zou nemen als je gaat verhuizen. Al deze losse onderdelen wil je het liefste zo veel mogelijk beschermen. Er kan immers altijd iets omvallen door het stoten van visite. In dit geval is het fijn als je aanspraak kan maken op een verzekering om de kosten te laten dekken. Alles kan met het indienen van een schadeclaim geregeld worden. Een beschadiging aan jouw inboedel hoeft geen problemen meer op te leveren. 

 

Schade door onverwachte gebeurtenissen

Jouw inboedel verzekeren doe je niet alleen voor het laten vallen van voorwerpen. De verzekering is ook bedoeld voor het hebben van schade door onverwachte gebeurtenissen. Het kan altijd voorkomen dat er een brand uitbreekt. Een brand zorgt niet alleen voor een kostenpost in de ruimte waar het is gebeurd. Ook andere inboedel kan hierdoor beschadigen doordat het vuur verder is doorgeslagen. Daarnaast heb je de rook die overal in blijft hangen. De inboedel wil je dan weer repareren, maar ook eventueel vervangen als dit nodig zou zijn. Of wat dacht je van een lekkage, waardoor alles beschadigd is geraakt? Het zijn allemaal zaken waar je in eerste instantie niet aan denkt of waarvan je denkt dat het niet bij jou voorkomt. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. 

 

Lage kosten per maand voor besparingen

Hoe voorzichtig je ook bent met jouw spullen, het kan altijd voorkomen dat er schade aan komt. Iedereen heeft wel eens schade. De hoge kostenpost die hierbij komt kijken, maakt het niet voor iedereen haalbaar om de spullen te houden en de benodigde reparaties uit te voeren. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het afsluiten van de verzekering die het beste bij je past. Het betalen van de maandelijkse premie maakt het mogelijk om de schadeclaim in te dienen als een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. De premiekosten vallen in het niet vergeleken met de bedragen die men rekent voor de reparaties en het opnieuw aanschaffen van jouw inboedel.